Elder Weiss: Egen opskrift
Elder Weiss: Egen opskrift
2010
En forespørgsel på håndbrygforum omkring hvilken øl, der egnede sig til en konfirmation med flest “ikke-ølentusiaster” (læs: folk, der helst drikker carlsberg, Cult og Somersby) gav følgende forslag: Wit, Kölsch og mild ale.
Jeg gik efter en Wit, men fik udleveret en forkert gær (tysk, ikke belgisk), så resultatet blev en Weissenbier i stedet.
Det var også ok, og opskriften ligger her på BeerCalc. På forsøgsbasis er der en liter Grønnegården koncentreret hyldeblomstsaft og 60 gram revet appelsinskal i.
Da jeg havde forregnet mig en smule omkring lagringstid af hvedeøl (4-6 uger), toppede dette bryg 2 måneder før konfirmationen, så det blev et “prøvebryg”, der blev drukket længe inden festen.
Bryggeren selv og stort set alle prøvesmagere vurderede dette bryg til at være helt i top!
007: Elder Weiss
28/01/2010
Min første allgrain opskrift - baseret på gode råd på håndbrygforum og et ønske om en let øl med hyldeblomst. Det blev så i stedet en stærk øl stort set uden hyldeblomst, sådan kan det jo gå! :-)
Stil: Weissenbier
ABV: 6
IBU: 32
SRM: 8
Gær: Hefeweissen WLP300
Malt: Maris Otter Palle, Wheat, Pilsner
Humle: Hallertauer/Saaz/Saaz
Status: Drukket, hver en dråbe!
Volumen: 23.5/20 liter
Vurdering: 8/10
Smag: Meget frisk hvedeøl med masser af citrus. Af hyldeblomsten er der kun en svag duft tilbage, ingen smag overhovedet...